Voortrekkers

Vitaal Liberaal kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Deelnemers:

 

1-Jac Wezenbeek (Lijsttrekker)

geboren op 16-08-1949 en getogen in Kruisland, is na de schooltijd in Roosendaal gekomen om te werken in de gastvrijheidsbranche. En heeft dat bijna vijftig jaar vol gehouden. Hij zit nu al bijna 16 jaar in de Roosendaalse gemeenteraad en wil graag de twintig vol maken.

2-Krijn Kraak

Krijn Kraak

Krijn Kraak, geboren 14-9-1948 te Numansdorp, gehuwd met Niza. Sinds 1999 woont en werkt hij in Roosendaal als zelfstandig adviseur en interim-manager voor bedrijven en instellingen. Hij was lang voorzitter van de Vereniging Van Eigenaren Mariaplein – zijn woonplek - en hij is afgelopen zes jaar als voorzitter druk in de weer voor buurthuis Keijenburg. De lopende gemeenteraadsperiode is hij als burgerraadslid actief voor fractie Wezenbeek. Met zijn keuze voor Vitaal Liberaal zet Krijn zich in voor de leefbaarheid in wijken en dorpen voor alle huidige en toekomstige Roosendaalse senioren.

3-Rianne Sieben

Rianne Sieben

Rianne Sieben-Thomas, geboren 11-11-59 in Roosendaal, gehuwd met Ewald. Rianne heeft een achtergrond in het onderwijs (textiele werkvormen en Engels). Als lerares Engels was ze actief voor de Maria-Berchmans Mavo, het ROC, P3 Transfer en Anglia. Als trotse moeder van twee kinderen kijkt ze terug op 28 drukke jaren, aangezien Sieben Recreatie op De Stok een bijna 24-7 avontuur was. Vooral de laatste jaren, waarbij het accent op feesten en partijen kwam te liggen waarbij Rianne met haar creativiteit– ze maakt onder meer haar kleding zelf - een centrale rol speelde.

4-Frans Hendrikx

Fraans Hendrikx

Frans Hendrikx, geboren 8-2-1952 te Breda, gehuwd met Annemie Habets. Via Rijsbergen, Bosschenhoofd en Etten-leur kwam hij in 1973 naar Roosendaal. Hier was hij onder meer actief voor handelsbeurs Waroubi (Wat Roosendaal U Biedt) en de Internationale Jeugdronde. Als mediaspecialist vertoefde hij vooral boven de rivieren. In 1993 kwam internet op zijn pad en samen met enkele andere Nederlandse pioniers stond hij aan de wieg van dit medium dat nu niet meer weg te denken is uit ons dagelijkse leven. Sinds 2009 is hij gespecialiseerd in QR-codes, die nog maar kort op hun werkelijke waarden worden geschat.  Frans zet zijn vooruitziende blik voor innovatieve ontwikkelingen graag in voor Vitaal Liberaal en Roosendaal.

5-Ewald Sieben,

Ewald Sieben

geboren 9-9-54 in Roosendaal, gehuwd met Rianne met wie hij twee kinderen heeft. Na 16 jaar als journalist op verschillende redacties van Brabants Nieuwsblad te hebben gewerkt, opende Ewald samen met echtgenoot Rianne in 1993 het squashpark op De Stok. Het was het eerste commerciële bedrijf in het recreatiegebied en in feite het fundament voor het huidige Leisurepark Roosendaal. Ewald is nog steeds met columns journalistiek actief en was afgelopen jaren op een of andere manier ook betrokken bij liberale politieke stromingen.

6-Pim van Reusel

Eigenlijk is Pim a-politiek. Na zijn werkzame leven erg betrokken geraakt bij bewoners platform Westrand, als voorzitter, met als resultaat de opgeknapte Rembrandtgalerij. Pim is Lid van de Thuisfront organisatie van defensie o.a. als coördinator van de afdeling 13de brigade in Oirschot. Daarnaast is hij ook voorzitter stichting “Speeltuin Kade”.  Hij heeft  in het verleden aan de wieg gestaan van de huidige Nationale Jeugdronde. Tot slot is Pim bijna 25 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer en gewoon ’n mensenmens.

7-Thomas Auping

Thomas Auping, geboren 27-02-1953 te Roosendaal is gehuwd en vader van twee kinderen. Thomas kan bogen op een breed spectrum aan ervaringen in de horeca, hospitality, bestuur en cultuur. Zo was hij initiator en naamgever van café-restaurant De Moriaan, stond aan de wieg en was directeur van Stichting St. Jan Cultuur, leidde in verschillende gemeenten ambtelijke afdelingen, was consulent van het bedrijfschap Horeca & Catering en redacteur voor vakblad ‘Missets Horeca’. In ziekenhuizen te Breda en Amsterdam gaf hij leiding aan de civiele diensten. Vitaal Liberaal haalt met Thomas veel deskundigheid in zijn ‘Denktank’, waarvan dankbaar gebruik gemaakt zal worden.

8-Theo de Wit

Theo is 62 jaar en woont in de Torenstraat in Roosendaal en 39 jaar getrouwd met Lian. Vader van twee zoons, Mark en Ruud. Theo is huisschilder van beroep.

Zijn hobby’s zijn schilderen, motor rijden (lid van HDVR) en als rode draad het hele jaar door actief bezig met het Roosendaalse Carnaval.

Wat wil hij bereiken voor Roosendaal: Eerlijke kansen bieden voor ondernemers. Meer aandacht voor (verborgen) armoede en eenzaamheid. Ervoor zorgen dat openbaar grijs en groen op orde zijn, werken aan een schone leefbare stad waar je trots op kan zijn. Vooral ook: Zeggen wat je doet en doen wat je zegt! Want eerlijkheid duurt volgens Theo het langst.

9-Antoine Matheuse de Wit

Antoine Matheuse, geboren 30-03-1941 te Zandvliet (België). Gehuwd met Lia en vader van  Jos †  en Valence. Antoine is gepensioneerd ondernemer, plaatselijk bekend met zijn winkel Matheuse-de Wit Oosterse tapijten.  Hij is ondernemer pur sang met brede interesses. Antoine is niet te oud om te leren en doet dat het liefst samen met anderen. Optimisme, veerkracht en doorzettingsvermogen typeren zijn karakter. Antoine Matheuse staat voor kwalitatief ouder worden in een veilige en gezonde omgeving.

10-Rolf Timmers

Rolf Timmers

Is sinds 1994 eigenaar bij Timmers MediCare BV . Een bedrijf voor medische hulpmiddelen en groothandel voor artsen en pedicures.
Rolf weet als geen ander hoe belangrijk de gezondheidszorg is en zorg voor de oudere mens in het bijzonder. Toegankelijkheid van hulpmiddelen voor mensen kan het verschil maken tussen afhankelijk of mobiel zijn en zich veilig voelen en actief kunnen deelnemen aan de gemeenschap. Welzijn en gezondheid bepalen volgens Rolf de staat van welvaart.