Vitaal Liberaal pakt door!

Wat zou een goede verbinding tussen het leisurepark en de binnenstad van Roosendaal allemaal kunnen opleveren voor de stad?

Leisurepark Centrum v.v.

Laten we wel zijn: De binnenstad heeft al langere tijd te lijden onder leegstand. De gevolgen laten zich zien en raden.  Daar staat tegenover dat het Leisurepark Roosendaal aan De Stok is uitgegroeid tot een van de best bezochte attracties van West Brabant.

Waarom dan niet alles in het werk stellen om die twee plekken aan elkaar te verbinden?

Het zou goed zijn voor de plaatselijke economie, de binnenstad, de mobiliteit en het niveau van de dienstverlening. De afgelopen jaren toevallig allemaal beleidsterreinen van de scheidend VVD wethouder.

Nog in juli vorig jaar werd op vragen van Jac Wezenbeek over de plannen van het gedroomde vliegwiel voor Roosendaal, de kabelbaan tussen De Stok en het centrum van de stad, door de wethouder met een resoluut “Never!” gereageerd.

Was het gebrek aan visie? Angst voor vernieuwing? Roosendaalse bescheidenheid?

Met de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen komen de plannen, als het aan Vitaal Liberaal ligt, weer uit de onderste lade en op het bureau te liggen.

Met een nieuwe wethouder Gastvrijheid is het tijd voor nieuw elan, nieuwe ronde, nieuwe kansen en doorpakken!

Want: Hoe spectaculair zou dàt zijn! Rij je nietsvermoedend over de A17 langs Roosendaal, hangt er plots een grote kabelbaan-gondel boven je hoofd. Na hoeveel keer wil je dan ook weten waar dat ding naar toe gaat en waar hij vandaan komt? En als je per trein komt, overkomt je hetzelfde!

Hoe je het ook bekijkt, een kabelbaan tussen Leisurepark Roosendaal en de binnenstad is het beste wat Roosendaal kan overkomen. Maar dan moet je het ook echt van alle kanten bekijken. Dat doet Vitaal Liberaal.

Allereerst is een kabelbaan pas levensvatbaar als het Leisurepark jaarlijks een slordige 4 miljoen bezoekers trekt en dus een mega-succes is. Een kabelbaan gaat van A naar B en beide punten moeten het bezoeken waard zijn. Dus ook de binnenstad floreert in dit scenario met goedlopende winkelcentra, boetiek-straatjes, gezellige terrasjes, trendy cafés en restaurants, evenementen, cultuur en een modern woonaanbod.

En tussen het leisurepark en het centrum moet uiteraard alles verkeerstechnisch op orde zijn met goede aan- en afvoer routes, aantrekkelijke parkeervoorzieningen en laadpalen.

Tot zover de economische kant van het idee, waarbij nog benadrukt moet worden dat een kabelbaan natuurlijk een particulier project moet zijn, geen gemeentelijk. Vitaal Liberaal vindt wel dat de gemeente het plan moet ondersteunen en waar mogelijk faciliteren.

Een weldenkend gemeentebestuur zal voor een dergelijk ambitieus plan pas groen licht geven als het volk geen andere, dringender wensen heeft. De burgerij moet dus goed verzorgd zijn en lekker in z’n vel zitten.

Zulke tevreden burgers wonen in comfortabele buurten met mogelijkheden tot ontspanning, sport, spel, studie en werk. Zij zorgen goed voor de oudere generatie aan wie ze hun welvaart danken en waken over het welzijn van de senioren met adequate zorg, goede woonvoorzieningen en veilige, goed verlichte wegen, fietspaden, trottoirs en parken met voldoende rustplekken en sanitair. Vitaal Liberaal is extra waakzaam op de belangen van de ouderen in onze stad en kerkdorpen.

Tevreden stedelingen zien hun stad liever niet doorsneden door een rijksweg en wensen een goed bereikbaar nieuw ziekenhuis. Dat bereiken we als de A58 ten oosten van de stad wordt omgeleid naar de A17, wat weer een enorme verbetering is van de ontsluiting van de bedrijvenparken, inclusief Leisurepark Roosendaal. Dat krijgt vervolgens geen 50 maar 150 duizend voertuigen dagelijks langs de voordeur, waarmee succes gegarandeerd en de cirkel rond is.

Op het moment dat Roosendaal klaar is voor een kabelbaan heeft het zich dus op alle fronten verbeterd. Roosendaal hoeft geen toeristische topattractie te worden, maar Vitaal Liberaal vindt wel dat Roosendaal de kansen die zich aandienen met twee handen moet grijpen.

Leisurepark Roosendaal kan wel eens het vliegwiel zijn waar we al lang naar zoeken en dat de gemeente naar een hoger niveau kan tillen. Daarmee zijn we in het voordeel ten opzichte van alle omliggende provinciesteden. Vitaal Liberaal draagt graag zijn steentje bij om die gunstige omstandigheden te bereiken, met als kers op de taart een spectaculaire verbinding tussen het Leisurepark en het centrum.

En Vitaal Liberaal levert met plezier de deskundige wethouder GASTVRIJHEID die deze fantastische, succesvolle stad met zijn rustieke dorpen en tevreden bevolking daadkrachtig op de kaart kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *