Collegeprogramma bijeenkomsten voltooid

De belangstelliCollegeprogrammang van het publiek voor de Roosendaalse politiek is nog nooit zo laag geweest. Dat werd pijnlijk duidelijk na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Die afstand tussen politiek en publiek is aanleiding geweest voor het nieuwe college om burgers en ondernemers in de gelegenheid te stellen hun grieven en verlangens over de toekomst van Roosendaal te uiten tijdens 3 publieke bijeenkomsten.

De inventarisatie van het nieuwe college over wat de bewoners en ondernemers in Roosendaal in de komende jaren verwachten van het nieuwe college zit er op.

Opnieuw was de belangstelling bij het publiek voor de laatste bijeenkomst in het Atik stadion weer buitengewoon gering. Vooral povere communicatie over dit mooie initiatief is daar mede oorzaak van. Jammer natuurlijk. Het gaat uiteindelijk om het wel en wee van de burgers.

De manier van communiceren door de overheid is tijdens de bijeenkomsten een belangrijk pijnpunt gebleken. Laten we hopen dat hierin snel verandering komt. 

In november komt het college op basis van alle inzichten met een definitief plan van aanpak. 

Overigens is Vitaal Liberaal warm voorstander van deze overlegvorm. Ook in de dorpen en op buurtniveau. Met enige regelmaat politiek, bewoners en ondernemers bijeen brengen zorgt volgens ons voor meer begrip, betrokkenheid en onderling vertrouwen.

Heb je ideeën over hoe de politiek weer dichter bij de burger komt te staan? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *